PERINTEITÄ VAALIEN

LUNDÉNIN LIHAN SYNTY

Vuonna 1959 yksityisyrittäjä Uuno Lundén avaa lihaliikkeen Turun Kauppahalliin ja perustaa vuonna 1963 Turun Lemminkäisenkadulle lihaleikkaamon ja makkaratehtaan, jossa leikataan nautaa vientiin esimerkiksi Ruotsin fileturismin vuoksi. Makkaratehtaassa valmistetaan myös omia makkaroita, kuten kuuluisia Lundénin Lihan Ryynimakkaroita, Lihalauantaita sekä Paistimakkaraa.

TOIMINTAA SIIRTYY PERHEELLE

Uunon kuoleman jälkeen vuonna 1973 veljekset Hannu ja Tapio Lundén jatkavat omilla osuuksillaan isänsä yrityksen toimintaa perustamalla Oy Lunden Ab:n. Yrityksen toimialaan kuuluvat laivanmuonitus ja säilykkeet.

ISOISÄN JALANJÄLJILLÄ

Tapion perheen kuopuksella Antti Lundénilla oli jo pikkupoikana erityinen kiinnostus metsästykseen ja lihatuotteisiin. Haave lihakauppiaan urasta puhkesi jo varhain ja ajatus Lundénin Lihan jatkamisesta kehkeytyi pojanpojan mielessä ammattitaidon ja kokemuksen karttuessa.

Haave toteutui kun perinteikäs Lundénin Liha avautui asiakkaille elokuussa 2018 – ja missäpä muualla kuin Turun Kauppahallissa, minne se eittämättä kuuluu! Tänä päivänä asiantuntevan lihakaupan valikoima koostuu laadukkaista kotimaisista perustuotteista, vaihtelevista sesonkituotteista, lähialueen riistasta sekä erikoistuotteista maailmalta – loistavaa palvelua unohtamatta!